Cilat pyetje lindin shpesh?

Pyetje dhe përgjigje të shasisë ABC mbi temat më të rëndësishme:

 1. A duhet të mbushni vajin në shasinë ABC?
 2. A mund të ulni një shasi ABC?
 3. Cili vaj për shasinë ABC?
 4. Pse makina ime po bie?
 5. Pse pajisja ime e uljes ABC është e shtrembër?
 6. Si mund ta shoh që pajisja ime e uljes ABC po rrjedh?
 7. Cili është ndryshimi midis një pezullimi ABC dhe një AIRMATIC?
 8. Sa gjenerata të ABC ka?
 9. Pse pajisja ime e uljes ABC është sfungjer?
 10. Si mund ta di se pompa ime ABC është e dëmtuar?
 11. Pse po kërcen automjeti im?
 12. Pse bërtet mjeti i uljes ABC?
 13. Pompë hidraulike ABC nuk krijon më presion?
 14. Pse pompë hidraulike ABC bën zhurmë?
 15. A mund të plaket shumë vaji im hidraulik?
 16. A mund të konvertohet një pezullim ABC në një pezullim coilover?
 17. A duhet të shpëlani një shasi ABC?
 18. Pse nuk fillon pajisja ime e uljes ABC?
 19. Si rrjedh gjak nga një shasi ABC?
 20. Çfarë bën një filtër magnetik ABC?
 21. Çfarë është pentosina?
 22. Si të kontrolloni nivelin e vajit në shasinë ABC?
 23. Sa është jetëgjatësia e një shasi ABC?
 24. A mund të kalibroni një shasi ABC?
 25. Çfarë është një sensor presioni ABC?
 26. Si mund ta ndryshoj filtrin ABC?

A duhet të mbushni vajin në shasinë ABC?

Karroca ABC është një karrocë hidraulike. Është një sistem hidraulik i pavarur me një furnizim të veçantë vaji. Sipas specifikimeve nga Mercedes-Benz, një sistem pa mirëmbajtje. Kjo nuk eshte e vertete. Vaji plaket, ndodh rrjedhje dhe defekte.

A mund të ulni një shasi ABC?

Duhet thënë drejtpërdrejt, është vdekje për çdo shasi ABC. Teknikisht, është pak më e gjerë dhe për ta kuptuar atë, kërkohet një vizatim nëse njohuritë e sfondit mungojnë. Ne ende përpiqemi në këtë mënyrë. Çdo amortizues Mac Pherson ka një pranverë spirale, ashtu si amortizuesi ABC në çdo model. Pranvera e spirales është progresive. Çfarë do të thotë progresiv? Sa më shumë që shtypet pranvera, aq më e fortë bëhet pranvera. Çdo pranverë spirale është e instaluar me një ngarkesë të caktuar në mënyrë që zona më e butë të mos jetë shumë e madhe në fillim dhe që shiriti të mos mund të zbresë poshtë. Çfarë ndodh kur një amortizues godet pjesën e poshtme, shufra e pistonit të prishësit godet valvulën e poshtme në amortizatorin, shkatërron valvulën e poshtme dhe valvula e poshtme është përgjegjëse për amortizimin e duhur. Nëse valvula e poshtme është shkatërruar, prishësi është i dëmtuar dhe nuk mund të riparohet (humbje totale).

Ju lehtë mund ta lëvizni shufrën e pistonit para dhe mbrapa si një pompë ajri. Ulja është bërë një arsye e rregullt për ankesë, sepse automjetet ulen aq lehtë me shufrat bashkues. Çfarë ndodh kur uleni, shufrat e bashkimit simulojnë një nivel automjeti nën 0. për sensorin e nivelit. Koka hidraulike (kumarxhi) zhvendoset më tej, duke lehtësuar kështu ngarkesën paraprake të sustës së spirales dhe makina bie. Pranvera humbet ngurtësinë e saj, për të cilën ka nevojë për zbutje, gunga dhe gropa. Pranvera tani është aq e butë sa amortizuesi mund të shpërthejë edhe me goditjet më të vogla. Duhet të përmendet këtu se kufizues të vegjël të udhëtimit pranveror janë instaluar në punë, por ato janë të dëmtuara brenda një kohe shumë të shkurtër. Valvula e poshtme, kumarxhi dhe kufizuesi i udhëtimit në pranverë janë gjithmonë të dëmtuar në automjetet e ulura, ankesat bëhen me kënaqësi të madhe, por kjo nuk është arsye për ankesë. Ulja e një shasi ABC është si të përkulësh një ose dy fikje të pranverës së spirales në një shirit normal Mac Pherson. Çfarë duan të bëjnë hobistët për të ulur automjetet e tyre. Thjesht harroni se shufra e pistonit vazhdon të zhytet në amortizues. Ne jemi miq të dukjeve sportive dhe sportive. Kështu që ne hodhëm një vështrim më të afërt në uljen e një shasi ABC në kompaninë tonë dhe bëmë teste. Çdo automjet me shasi ABC ka një dimension prej 72 cm në boshtin e përparmë dhe një dimension prej 70 cm - 72 cm në boshtin e pasëm, në varësi të modelit. E gjithë gjë matet nga toka mbi qendrën e timonit deri në skajin e harkut të rrotës.

Ka një lajm të mirë që kemi gjetur nga testimi ynë. Ulja është e mundur, por vetëm në një masë të caktuar, në varësi të modelit të automjetit. Pastaj elektronika duhet të përdoret si Carlsson. Modulet e tyre të uljes mund të bëjnë atë që të gjithë modulet e tjerë nuk munden. Kur ngasni ngadalë 10 - 15 km, për të pozuar para sallonit të akullores, makina është shumë e thellë dhe sa më shpejt të vozisni, aq më lart shkon automjeti për të garantuar të gjitha funksionet e shasisë ABC dhe për të shmangur dëmtimet. Shumë që ulin automjetin e tyre gjithashtu nuk e dinë që automjeti ulet përsëri elektronikisht nga 60 - 120 km në 2,5 - 3 cm, gjë që i shtohet uljes. Do të habiteni që sjellja e drejtimit në autostradë është e prishur plotësisht dhe makina hidhet, përplaset dhe së shpejti ju bie nga makina. Pastaj nëse diçka prishet, është faji i tjetrit. Carlson, natyrisht, mund të paguajë mirë me modulin midis 1300 - 1600 € në varësi të modelit, që natyrisht se vështirë se dikush dëshiron të investojë. Por është zgjidhja e vetme për thellësi ekstreme. 50 - 80 € për shufrat bashkues është natyrisht më e lirë. Në fund, ju preferoni të paguani paratë për struts. Mirë për ne. Nëse ulim automjetet, atëherë vetëm me diagnozën e yjeve dhe vetëm në masën që kemi punuar për secilin automjet. Por tani në temën aktuale, ne kemi ndërtuar mbështetëse ABC që mund të ulen dhe të sjellin një ulje prej 3 deri në 4 cm nga shtëpia. Shasia funksionon pa probleme dhe të qetë, ju keni një pamje sportive dhe gjithçka pa manipulim. Sepse edhe ulja e moduleve, pavarësisht nga lloji, janë vetëm manipulime të elektronikës ekzistuese dhe elektronika gjithashtu tregon modulin, pavarësisht se cili, si një defekt në sistem. Shumë gabime në sistemin ABC shkaktohen nga modulet sepse ato tentojnë të prishen dhe ndodhin keqfunksionime. Ne instaluam dhe testuam të gjitha prototipet e shiritave të pezullimit në automjetet e koleksionistëve tanë. Burimi i paraqitjes grafike është Wikipedia.

Cili vaj për shasinë ABC?

A 001 989 24 03 - 10 (vaj hidraulik qendror) për pompën tuaj tandem, kjo është përgjegjëse për drejtimin e fuqisë / drejtimin e fuqisë dhe shasinë ABC (shasi krejtësisht hidraulike). Vaji i ofruar këtu mund të përdoret për të dy sistemet, drejtuesin e energjisë dhe shasinë ABC. Kur zëvendësoni pompën tandem, do t'ju duhen përafërsisht 5-6 litra për të rimbushur. Nëse vaji është i kontaminuar dhe i vjetër, ai duhet të zëvendësohet absolutisht, sepse vaji i vjetër shkatërron menjëherë pompën tuaj të re. Vaji i vjetër i keq mund të njihet nga ngjyra e tij kafe, kafe e errët apo edhe e zezë. Ju mund të njihni vajin e ri ose të mirë nga ngjyra e tij jeshile e lehtë. Ju gjithashtu mund të gjeni vajin e duhur këtu.

Pse makina ime po bie?

Mbytja kur qëndroni me motorin fikur është për shkak të blloqeve të valvulave të VA dhe HA. Ka valvola metalike atje. Me kalimin e kohës, papastërtia dhe bloza grumbullohen mbi të dhe valvulat nuk mbahen fort. Nëse e shpëlani sistemin siç duhet, merrni vaj të ri dhe një filtër të ri, zakonisht funksionon përsëri. Nëse vaji është djegur, ju këshilloj që të kaloni me skuqje gjithsesi, sepse herët a vonë pompa tandem do të vdesë. Rastësisht, është shpesh rasti që më shumë se një shufër ulet. Në fund të fundit, papastërtia mblidhet kudo. Gjithçka flet për ne si papastërtia në objekt.

Pse pajisja ime e uljes ABC është e shtrembër?

Kjo mund të ketë disa shkaqe. Nga përvoja jonë, një nga arsyet e mëposhtme mund të shkaktojë që makina të qëndrojë e shtrembër:

 1. Shufra bashkues të përkulur
 2. Sensorët e nivelit të dëmtuar
 3. valvola mbyllëse të dëmtuara në bllokun e valvulave
 4. shirita rrjedhës

Si mund ta shoh që pajisja ime e uljes ABC po rrjedh?

Për të përjashtuar rrjedhjet në sistemet ABC, është i nevojshëm një inspektim vizual i të gjitha pjesëve hidraulike. Pjesët e mëposhtme duhet të kontrollohen:

 1. Linjat hidraulike
 2. Struts
 3. pompë hidraulike
 4. Njësitë e valvulave
 5. Ftohës ABC

Cili është ndryshimi midis një pezullimi ABC dhe një AIRMATIC?

Dallimi kryesor është se kjo shasi ABC është një shasi elektro-hidraulike. Punon plotësisht hidraulikisht me një presion vaji prej 200 bar dhe është i instaluar në automjetet Mercedes dhe AMG me fuqi të lartë të motorit për shkak të shpejtësisë së tij të lartë të reagimit.

Sistemi Airmatics është një pezullim ajror plotësisht me shakull ajri dhe një kompresor si një kamion. Shpejtësia e reagimit është më e ulët këtu dhe përdoret në automjete me më pak fuqi dhe stil më pak sportiv të drejtimit. Zhvillimi i mëtejshëm i shasisë AIRMATIC është avancuar shumë mirë vitet e fundit.

Sa gjenerata të ABC ka?

Ekzistojnë tre breza të shasisë ABC.

Pse pajisja ime e uljes ABC është sfungjer?

Arsyet për një shasi sfungjerë ABC mund të jenë mjaft të ndryshme, në përvojën tonë listat e mëposhtme të kontrollit janë arsyet kryesore.

 1. Amortizatori ABC i dëmtuar
 2. Pompë hidraulike ABC e dëmtuar
 3. Automjeti është në modalitetin e urgjencës ABC (mesazhi i kuq i gabimit "ABC i dëmtuar, shkoni në punëtori")
 4. Automjeti shumë i thellë
 5. Shtrirja e pasaktë e rrotave ose aspak shtrirja e rrotave (pas një aksidenti ose riparimi)

Si mund ta di se pompa ime ABC është e dëmtuar?

Nëse presioni i pompës bie në 160-170 bar, sensori i presionit raporton shumë pak presion në sistem. Mesazhi i gabimit të bardhë në grupin e instrumenteve thotë: "ABC i dëmtuar, shko në punëtori". Nëse presioni bie më tej nën 100 bar, shasia kalon në gjendje emergjence dhe valvulat e mbylljes në njësitë e valvulave mbyllen.
Kjo është bërë për të parandaluar që vaji hidraulik të rrjedhë përsëri nga shiritat. Nga 99 bar ju do të merrni mesazhin e kuq të gabimit "ABC defekt, shkoni në punëtori".

Ju gjithashtu do të vini re se pompa juaj është e dëmtuar nëse rrjedh, kjo ndodh mjaft shpesh dhe duhet përjashtuar së pari.

Pse makina ime kërcen ose kërcen?

Arsyet më të zakonshme pse një automjet me shasi ABC hidhet ose përplaset janë si më poshtë:

 1. Shasia ABC në gjendje emergjence
 2. Akumulatori i presionit ABC është i dëmtuar
 3. Automjeti ishte vendosur shumë poshtë

Pse bërtet mjeti i uljes ABC?

Pajisja e uljes kërcet sepse nyjet e topit janë të dëmtuara. Një nyje topi është një pjesë e veshur. Brenda ka një nyje të lubrifikuar me yndyrë, kjo yndyrë plaket dhe rrëshqet, kështu që nyja është e thatë dhe kërcet.

Pompë hidraulike ABC nuk krijon më presion?

Nëse pompa ABC nuk krijon më presion, mund të ketë shumë arsye, le të fillojmë me më të keqen. Pompë ka dëmtime të brendshme; vetëm një zëvendësim i plotë do të ndihmojë.

Valvula e mbytjes së thithjes është e dëmtuar. Valvula e mbytjes së thithjes rregullon sasinë e vajit të thithur nga pompa e vajit në mënyrë që një presion vaji prej 180 bar deri në 200 bar të krijohet dhe mbahet në sistemin ABC. Kur çaktivizohet, valvula mbyllet për të ruajtur presionin në sistem.

Gjithashtu shpesh ndodh që një ndërprerje e kabllit është arsyeja për presion shumë të vogël ose aspak në pompën hidraulike. Ky kabllo prishet rregullisht menjëherë pas prizës së valvulës së mbytjes.

Së fundi, e keqja më e vogël, mjeti i uljes thjesht nuk ajroset, që do të thotë se ajri në pajisjen e uljes ndërhyn në funksionin e pompës.

Pse pompë hidraulike ABC bën zhurmë?

Kjo shpesh ndodh për shkak të një defekti të pompës, më saktësisht një dëmtimi të mbajtjes në pompë.
Kjo ndodh për shkak se vaji i ndotur bllokon mikrosieve dhe pompa nuk arrin të vetë-lubrifikojë. Kushinetat kryesore thahen dhe janë të dëmtuara dhe për këtë arsye bëjnë zhurma të forta.

Ndonjëherë ka edhe një defekt në prishësin e pulsimit. Kjo manifestohet në zhurmat e kërcitjes në linjat e presionit ose zhurmat e rrjedhës, zhurmat e zhurmshme në ndarjen e pasagjerëve.

A mund të plaket shumë vaji im hidraulik në shasinë ABC?

Po! Vaji Pentosin është një vaj që është i ngjashëm me lëngun e frenave. Ky vaj hidraulik ka një jetëgjatësi prej 4-5 vjetësh dhe është i mbyllur në një enë. Kur përdorni automjetin dhe ndryshoni nga e ngrohta në të ftohtë, si dhe hiqni grimcat nga muret e brendshme të tubave hidraulikë, është gjithmonë rekomandimi ynë të ndryshoni çdo 30.000 kilometra. Ndryshimi hidraulik i vajit nuk lidhet gjithmonë me kilometra, por ngjyra është gjithashtu vendimtare kur kontrolloni. Fillimisht është jeshile e çelët ose jeshile nenexhik, nëse ndryshimi i ngjyrës në kafe apo edhe të zezë, është koha për të zëvendësuar vajin.
Një arsye tjetër pse vaji hidraulik (Pentosin) duhet të zëvendësohet është se është higroskopik, domethënë thith lagështinë, kështu që gjithsesi duhet të zhytet pas një maksimumi prej 5 vitesh për të shmangur ndryshkun dhe ujin në sistem.

A mund të konvertohet një pezullim ABC në një pezullim coilover?

Po ti mundesh! Por kjo nuk lejohet në Gjermani, vetëm në SHBA.

A duhet të shpëlani një shasi ABC?

Një PO kumbuese !!!! Përmes konsumit dhe tretjes së zorrëve hidraulike, si dhe gërryerjes së metaleve, përmes përdorimit, shfaqen shumë papastërti në sistem që duhet të shpëlahen.

Pse nuk fillon pajisja ime e uljes ABC?

Mund të ketë dy arsye për këtë. Para së gjithash, duhet të bëni një inspektim vizual të pompës ABC për të përjashtuar çdo rrjedhje. Nëse e keni bërë këtë dhe pompa është tharë, në shumicën e rasteve pyetja e vetme është se një komponent elektronik është i dëmtuar dhe e pengon atë të fillojë.

Si rrjedh gjak nga një shasi ABC?

Relativelyshtë relativisht e lehtë. Një shasi ABC shfryhet duke e lëvizur lart e poshtë 20-30 herë. Ajri nxirret nga presioni i vajit përmes kthimit dhe del jashtë përmes një vrime të vogël në shiritin e dipit.
Sistemi duhet të mbyllet, domethënë rezervuari i magazinimit. Pastaj mund të vëzhgoni përmes hapjes së shiritit të vajit nëse akoma po formohet shkuma në sistem. Nëse nuk ka më shkumë në enën e magazinimit, sistemi ABC është i ajrosur.

Çfarë bën një filtër magnetik ABC?

Përdor një sitë dhe forcë magnetike për të filtruar mbeturinat metalike dhe rrobat e metaleve që ndodhin kur pompa dëmtohet ose konsumohet. Për më tepër, është dritarja e dyqanit të shasisë ABC. Fakti që është transparent e bën të lehtë të shihet ngjyra e vajit (jeshile nenexhiku = e mirë dhe e zezë = e keqe) dhe çdo papastërti që mund të jetë bllokuar.

Çfarë është pentosina?

Pentosina është një vaj hidraulik i ngjashëm me lëngun e frenave. Ngjyra duhet të jetë e gjelbër nenexhik. Vaji përdoret për transmetimin e energjisë në sistemet hidraulike ABC.

Si të kontrolloni nivelin e vajit në shasinë ABC?

Lëreni automjetin të lëvizë dhe lëvizeni lart e poshtë përsëri. Pastaj prisni 2 minuta derisa të arrihet pozicioni përfundimtar. Tani mund të fikni automjetin dhe të pini një kafe për 5 minuta.

Pas kohës së pritjes, ju lutemi nxirrni shiritin e shkopit dhe vaji duhet të jetë në shenjën "Motori është shkarkuar pa shkarkuar". Kjo është shenja e sipërme!

Gjëja më e rëndësishme është që sistemi të jetë i ajrosur siç duhet. Ky është një gabim i zakonshëm. Nëse ajri është plotësisht jashtë sistemit, gabimi rezulton që niveli i vajit të jetë shumë i ulët. Atëherë vaji nuk është më i mjaftueshëm kur ndizet dhe pompë tërheq ajër, gjë që rezulton në një mesazh gabimi të bardhë ose të kuq "ABC i dëmtuar, shko në punëtori".

Tani vjen gjëja e rëndësishme! Kur vaji mbushet, pompa fillon nicht për të punuar përsëri vetëm.
Presioni duhet të aplikohet përsëri në sistem, kjo zakonisht bëhet përmes rezervuarit të magazinimit, rreth 1-2 bar.Pastaj pompa tërheq përsëri vajin siç duhet dhe mund të ajroset. Ky është një gabim i zakonshëm mekanik dhe shpesh kalon pa u vënë re.

Problemi i madh këtu është vetëm nëse pompa ABC funksionon shumë gjatë pa vaj, nuk ka vetë-lubrifikim dhe ekziston rreziku i dëmtimit të pompës. Kushinetat tuaja kryesore thahen dhe patate të skuqura të para formohen në sistem, të cilat mund të çojnë në dëmtime të mëdha në sistem apo edhe humbje totale.

Në këtë video mund të shihni se si të komisiononi siç duhet një pompë ABC.

Sa është jetëgjatësia e një shasi ABC?

Me mirëmbajtje të rregullt në moshë të re, një shasi ABC do të zgjasë një jetë.
Përvoja nga 20 vitet e fundit tregon se 500.000 kilometra dhe më shumë mund të bëhen pa probleme.

A mund të kalibroni një shasi ABC?

Po, ju mund ta bëni këtë në punëtorinë e specializuar! Për këtë ju nevojitet diagnoza e yllit ose një stendë e shtrirjes së rrotave.

Çfarë është një sensor presioni ABC?

Sensori i presionit raporton presionin hidraulik përkatës në njësinë e kontrollit. Kjo rregullohet në përafërsisht 180–210 bar përmes valvulës së thithjes së thithjes.
Ekziston një sensor presioni që monitoron presionin e sistemit dhe në shasinë më të re ka një sensor presioni që monitoron shiritat e pezullimit.

Si mund ta ndryshoj filtrin ABC?

Filtri i imët ABC ndodhet në rezervuarin hidraulik të vajit. Fikni motorin dhe hiqni kapakun, filtri i vajit është ngjitur në rezervuarin e magazinimit atje me një mekanizëm të thjeshtë.

Në këtë video mund të shihni se si të ndryshoni siç duhet një filtër ABC.