Sistemi ABC nga Mercedes Benz

Funksioni dhe mënyra e funksionimit të shasisë ABC

Kontrolli i Trupit Active (ABC) është emri i markës Mercedes-Benz i përdorur për të përshkruar pezullimin plotësisht aktiv që kontrollon lëvizjet e trupit të automjetit dhe praktikisht eliminon rrotullimin në shumë situata të vozitjes, përfshirë kthesat, përshpejtimin dhe frenimin.

Vizatimi teknik i shasisë ABC
Vizatimi teknik i shasisë ABC (burimi: Mercedes Benz)

Në sistemin ABC, një njësi kontrolli zbulon lëvizjen e trupit duke përdorur sensorë të vendosur në të gjithë automjetin dhe kontrollon veprimin e pezullimit aktiv duke përdorur servomekanizma hidraulikë.

Njësia e kontrollit Mercedes
Njësia e kontrollit Mercedes

Presioni hidraulik tek amortizatorët furnizohet nga një pompë hidraulike e pistonit radial me presion të lartë. Gjithsej 13 sensorë monitorojnë vazhdimisht lëvizjen e trupit dhe pozicionin e automjetit dhe furnizojnë njësinë e kontrollit ABC me të dhëna të reja çdo dhjetë milisekonda.

Pompë serbo pompë ABC A0034662301 Mercedes S Class W220 400 CDI V8 biturbo diesel
Pompë hidraulike Mercedes

Katër sensorë të nivelit, një në çdo rrotë, matin nivelin e drejtimit të automjetit, tre akselerometra matin nxitimin vertikal të trupit, një sensor nxitimi mat gjatësinë dhe një sensor përshpejtimin e trupit tërthor. Një sensor presioni monitoron presionin hidraulik në secilin cilindër hidraulik. Ndërsa njësia e kontrollit ABC merr dhe përpunon të dhëna, ajo operon katër servo hidraulike, secila prej të cilave është montuar në një rresht pranë secilës rrotë në një shirit pranveror. Pothuajse menjëherë, pezullimi i kontrolluar nga servo gjeneron kundër-forca kundër prirjes, zhytjes dhe gjunjëzimit të automjetit gjatë manovrave të ndryshme të drejtimit.

Amortizatorë Mercedes
Amortizatorë Mercedes

Midis trupit të automjetit dhe timonit janë rregulluar një mbështjellës i pezullimit, i përbërë nga një pranverë spirale çeliku dhe një amortizues, të cilët janë të lidhur paralelisht, si dhe një cilindër aktivizues i kontrolluar hidraulikisht. Këta përbërës janë të prirur për dështim dhe të rrezikshëm nëse dështojnë. Sistemi gjithashtu ka pezullim të rregullueshëm në lartësi, i cili në këtë rast e ul automjetin deri në 60 mm midis shpejtësive 160 dhe 11 km / orë në mënyrë që të përmirësojë aerodinamikën, konsumin e karburantit dhe trajtimin.