Blerje / depozitim dhe pjesë zëvendësimi

Informacion për blerjen e pjesëve të vjetra dhe pjesët zëvendësuese

Çfarë është një pjesë e vjetër?

Pjesët e vjetra janë pjesë të dëmtuara të konsumit siç janë pompat hidraulike, blloqet e valvulave dhe bazat e pezullimit, etj. Lënda e parë është përgjithësisht e përshtatshme, megjithatë, për rindërtim, dmth. Pjesët e konsumit të artikujve zëvendësohen dhe njësitë mblidhen. Pas inspektimit përfundimtar, pjesët paketohen dhe lëshohen përsëri në shitje.

Si llogaritet vlera e blerjes?

Vlera e blerjes llogaritet bazuar në gjendjen e pjesëve të këmbimit dhe vetë pjesës rezervë.
Në parim, pjesët e vjetra blihen vetëm nëse keni blerë një pjesë këmbimi nga ne në dyqanin tonë. Blihet vetëm pjesa e vjetër për të cilën keni blerë një zëvendësim nga ne.
Me fjalë të tjera, nëse blini një pompë, ne do të blejmë pompën tuaj të vjetër.
Si rregull, çmimet e blerjes janë si më poshtë:

- 95,00 € pompa hidraulike
- 195,00 € njësi valvulash
- 295,00 € shirita pezullues / amortizues

Të gjitha pjesët e tjera mund të kërkohen paraprakisht me email (support@zaedowautomotive.de) ose telefon (033986 502480 XNUMX).

Pjesët e vjetra mund të mos dërgohen me shpenzimet tona.

Si duhet të duket një pjesë e vjetër në mënyrë që ta blejmë?

Pjesa e vjetër duhet të korrespondojë me të njëjtën përmbajtje që u dorëzua nga ne! Çmimi i blerjes do të rimbursohet nëse pjesa juaj e vjetër nuk tregon ndonjë dëmtim mekanik, siç është për shkak të një aksidenti. Për më tepër, pjesa e vjetër duhet të jetë pa çarje dhe thyerje.

Ku ta dërgoj pjesën time të vjetër?

Paketoni pjesën e vjetër në kutinë origjinale të pjesës së re ose zëvendësuese dhe dërgojeni përsëri në një kuti të jashtme në adresën e mëposhtme:

Zädow Automotive
Tannenkoppelweg 1
16928 Pritzwalk OT Falkenhagen
Gjermani

Ju lutemi përdorni gjithashtu formularin tonë përkatës për caktimin dhe përpunimin më të shpejtë. Këtë mund ta gjeni nën artikullin e menysë "Shkarkimet / Formularët PDF".

KUJDES! Pjesët e vjetra mund të mos kthehen me shpenzimet tona.

Si i marr paratë e mia për blerjen?

Pasi të kemi marrë pjesën e vjetër, ajo kontrollohet këtu, e cila zakonisht zgjat 30 ditë pune. Pastaj do të merrni një kredi për çmimin e blerjes. Nëse nuk keni paguar për porosinë tuaj përmes PayPal, ne kemi nevojë për detajet e llogarisë tuaj në mënyrë që të jemi në gjendje t'ju rimbursojmë.

Çfarë është taksa e vjetër e pjesëve dhe si llogaritet?

Sipas Seksionit 10 të Aktit të Taksave të Shitjeve (UStG), R 153 (3), një e ashtuquajtur taksa e pjesëve të përdorura vendoset mbi shitjet e dërgesave të këmbimit për procedurën e shkëmbimit në industrinë e automjeteve. Ai korrespondon me 10% të taksës ligjore të shitjes në pjesën e vjetër.

Taksa mund të justifikohet me faktin se një taksë mbi shitjen i takon për 'shitjen' e pjesës së vjetër në riparimin e makinave, të cilën individët privat nuk e paguajnë. Në këtë drejtim, dyqani i riparimit të makinave është i detyruar të shtojë këtë taksë kur pjesa zëvendësuese shitet (transferimi i tërthortë i taksës). Supozohet një vlerë e mbetur e normës së sheshtë të pjesës së vjetër prej 10% të vlerës së pjesës zëvendësuese.

Llogaritja e mostrës
1Motor këmbimi1.000, - €
+% 19 taksë mbi vlerën e shtuar190, - €
+% 19 taksë mbi vlerën e shtuar
në vlerën e pjesës së vjetër prej 100 EUR (10% prej 1.000 EUR)
19, - €
Shuma totale1.209, - €

depozitë

Si llogaritet depozita e pjesës së vjetër?
Vlera e depozitës që duhet paguar zakonisht deklarohet në karrocë kur blini një artikull të këmbimit. Kjo shumë duhet të paguhet përveç çmimit të blerjes së artikullit dhe do të rimbursohet pas marrjes së artikullit të përshtatshëm për rindërtim.
Pjesët e vjetra mund të mos kthehen me shpenzimet tona.

Si duhet të duket një pjesë e vjetër në mënyrë që të marr depozitën time mbrapsht?
Pjesa e vjetër duhet të korrespondojë me të njëjtën përmbajtje që u dorëzua nga ne! Depozita e pjesës së vjetër do të rimbursohet nëse pjesa juaj e vjetër nuk tregon dëmtime mekanike, të tilla si për shkak të një aksidenti. Për më tepër, pjesa e vjetër duhet të jetë pa çarje dhe thyerje.

Ku ta dërgoj pjesën time të vjetër përsëri?
Paketoni pjesën e vjetër në kutinë origjinale të pjesës së re dhe dërgojeni përsëri në një kuti të jashtme në adresën e mëposhtme:

Zädow Automotive
Tannenkoppelweg 1
16928 Pritzwalk OT Falkenhagen
Gjermani

Ju lutemi përdorni gjithashtu formularin tonë përkatës për caktimin dhe përpunimin më të shpejtë. Këtë mund ta gjeni nën artikullin e menysë "Shkarkimet / Formularët PDF".